Standardsida

Öckerömetoden har ingen effekt

Vi har under många år försökt få något universitet att utvärdera vår metod. 

Malmö Universitet med professorerna Björn Johnson och Robert Svensson i spetsen, har nu genomfört en fyraårig studie (2016-2019) i syfte att utvärdera Öckerömetoden. Studien publicerade i BMC Public Health 210421:

https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-021-10755-3

Tidskriften Alkohol & Narkotika uppmärksammar studien här:

https://www.alkoholochnarkotika.se/forskning/studie-ockerometoden-saknar-effekt/

https://www.alkoholochnarkotika.se/forebyggande/ockerometoden-har-fatt-sig-en-small/

Studien är mycket välgjord och stabil på alla sätt. Slutsatsen är tydlig: Öckerömetoden har ingen effekt varken på ungas drickande eller föräldrars restriktivitet.

Slutsatsen är så klart mycket förvånande för oss som jobbar med metoden. Vi har ju sett fantastiska resultat i andra kommuner.

Vi tackar Björn och Robert för att de ville ta sig an denna forskning. Det har varit mycket intressant att följa forskningsarbetet på nära håll.

Vi tar till oss resultatet och skruvar vidare på vår metod. Det viktiga för oss är ju inte "Öckerömetoden" i sig, utan vår önskan att hitta det allra bästa sättet för att få Sveriges ungdomar att inte använda tobak, alkohol och narkotika. Vi kämpar vidare.

 

Senaste kommentarer

14.07 | 07:25

Ungdomarna är Sveriges framtid.

09.01 | 09:29

Bra jobbat!!

23.01 | 15:50

Jag tycker det här är suveränt. En eloge till personalen som arbetar för ett alkohol- och drogfritt samhälle. IOGT/NTO-medlem.

05.08 | 11:07

Om du har vägarna förbi södra Finland så är du hjärtligt välkommen!